tisdag 22 april 2014

Skördar något som växer hej vilt här -en delikatess! (och det är nog inte den ni tror)

Idag skördar vi och njuter av denna härliga (nåja) grönsak som hör till de flockblommiga växterna. Kirskålen infördes till Sverige av munkarna som en läkeört mot bl a gikt har jag läst och också till att använda som grönsak. Idag ska vi stuva den och äta tillsammans med grillad kyckling.

I morgon blir det nässelsoppa.

Ha en härlig dag!
/Jessica



5 kommentarer:

  1. Hej Bästa Jessica!
    Jag har problem med kirskålen vill inte ha dem. Bra förstås att det går att äta ,kanske jättenyttig? Är det gott?
    Vet du hur man kan få bort den på ett enkelt sätt .
    Bästa hälsningar från Gerd i Årsta Havsbad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gerd! Jag måste säga att jag tycker att stuvad kirskål är jättegott! Och den är precis som spenat, man tycker att man fyller en full kastrull eller gryta... men alldeles därefter när vattnet börjat avdunsta så blir det inte så mycket kvar av kålen. -Vet inget bättre tips annat än att just äta upp allt man hittar:) Ha en fin kväll!/Jessica

      Radera
  2. Ha ha ha du kommer med smart svar och smarta tips. Jag skrattar gott här . Kanske Jessica, gör jag en stuvning för att prova, men min Lasse gillar inte spenat men vi får se om det här kan duga. Tack för ditt svar!
    Ha en fin vårkväll du också /Gerd, i Årsta Havsbad .

    SvaraRadera
  3. Läst på massa ställen att man ska äta detta hemska ogräs som sprider sig som jag vet inte vad.
    Men hur gör man? är det hela plantan man ska äta eller bara bladen?
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter bladen:) (och stjälken) -väldigt gott tycker jag!:) Ha en fin dag!/Jessica

      Radera