måndag 4 augusti 2014

Gör din egen kryddblandning. Så här gör jag.

Av körvel, gräslök, persilja, dragon, fänkål, timjan, rosmarin, mejram, kyndel, lavendelblommor, salvia, basilika, vitlök, dill, koriander, mynta, oregano osv kan du testa att göra din egen kryddblandning! Väldigt enkelt är det. Mängden av varje och vilka sorter du tar med är upp till dig själv, plocka ihop vad du gillar i smakkombinationer. Torka dem i tork eller hängda upp och ned (helst på en torr och mörk plats..). Hacka eller smula... och voila! Du har din alldeles egna unika blandning. Trevlig också som en gå-bort present. Går också att använda i ett salt såklart.

Själv gillar jag särskilt den klassiska blandningen Herbes de Provence som innehåller basilika, fänkålsfrö, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan, men det är också väldigt roligt att improvisera! 

Lycka till ifall du vill prova och ha det fint!
/Jessica 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar